lørdag den 15. oktober 2011

Sol, sol og mere sol over Netværkszonen

Fredag den 14. oktober mødtes vi igen i Valbyparken kl. 10 ved søen. På trods af det kolde vejr med nattefrost var det også første gang vi var samlet så mange!
(Klik på billederne, hvis I vil se dem I et større format. I kan også gemme dem på jeres egen computer)

Solen skinnede og vi var glade for at se så mange nye og kendte ansigter. Ud over os var der 1500 børn da det var skolernes motionsdag. Skoleeleverne varmede op til efterårsferien og vi varmede også op med flere introduktioner, da vi skulle øve os på mange nye ting denne dag.
Signe fra IT Universitetet præsenterede det nye program til de smarte telefoner der hedder Netværkszonen. Hun havde fået en programmør fra Sverige til at arbejde hårdt, så den kunne være klar til at blive præsenteret.. og vi var alle meget spændte!

Lone fra IT Universitet hjalp til med at vise hvordan de nye telefoner virkede, vi skulle nemlig melde os til den første aktivitet og se på telefonen hvor det skulle foregå.

Da vi var mange fremmødte, delte vi os i to hold. Vi tjekkede ind på telefonerne ved 1. post på discgolfbanen dvs. vi markerede at vi nu var ved mødestedet. Bo som er idrætsinstruktør står på den røde markering som er netværkszonens mødested for discgolf aktiviteten. Maria fra Design Skolen havde inviteret Henrik som også er designer og Anders fra gruppen Konvoj. De hjalp med at gøre noget af alt det spændende der sker på telefonerne synligt for alle i parken. Da vi havde tjekket ind på de smarte telefoner kunne vi se tips og foto af hvordan man kunne kaste.
Henrik fra Konvoj kom cyklende på en ladcykel fuld af materialer og værktøj. Han havde også taget en lille anhængervogn med til motionsredskaberne som Bo trak ligesom en caddy på golfbanen, mens han instruere og gav tip til hvordan man kunne forbedre sit kast undervejs.

Nær ved Rosenhaven blev der vist slået rekord med dagens længste kast. Og der var mange beundrende kommentarer og roser undervejs. Også dem der prøvede det for første gang kunne kaste langt.

Aage var godt forberedt, da han havde været med tidligere. Han havde fundet en folder om discgolf i Valbyparken på internettet (http://www.valbyparken.dk/t2w_2.asp) og havde printet den og et stort kort over banen. I folderen kunne man læse mere om regler og kasteteknik. Aage medbragte også sin egen disc og klud til at tørre efter. Aage er måske ved at udvikle sig til en Superbruger af discgolfbanen...

Da vi alle var kommet i mål ved den første kurv, gik turen tilbage mod Café Rosenhaven for at møde det andet hold. Vognen blev også brugt til vores proviant.

Det andet hold var endnu ikke kommet til mødestedet endnu, da de havde travlt med at spille volley og gå tur i temahaverne. Derfor talte vi om at indrette os, sådan at vi var klar til at byde de andre velkommen. Henrik lavede hurtigt en knagerække som vi kunne hænge jakker og tasker på, efter at vi have fået varmen på discgolfbanen. Vi brugte den blå zone til at tjekke ind til pausen både på telefonen og den runde på græsset. Når programmet bliver færdigudviklet vil den anden gruppe så kunne se når vi har tjekket ind, hvor vi er i parken så de kan komme og gøre os selskab.

Mens Lone diskede op med æblemost, knækbrød og æbler, kom det andet hold tilbage og der var tid til at sludre og komme med gode ideer til hvad vi ellers kan bygge de næste fredage. Vi vil gerne vise andre gæster i parken hvad vi laver, også når vi ikke lige selv er tilstede. Der blev både talt om en lang præmieskammel til at tage gruppefoto på, og en bænk med plads til alle. Et andet forslag var et lavere volleyball net. Imens fik knagestativet lidt ekstra plads til tasker forneden. Der er stadig tid til at tænke over gode ideer, for næste fredag kommer Henrik tilbage for at bygge noget, der måske kan blive stående i noget tid.

Da det var tid til at tilmelde os den næste aktivitet, hjalp vi alle hinanden med at tilmelde os og se hvor mødestedet for aktiviteten var, så vi vidste hvor vi skulle hen. Programmet på telefonen er stadig under udvikling, der er derfor også mulighed for at komme med gode råd til steder, hvor den kan forbedres. Der var også en telefonliste med kontaktoplysninger og Aage lagde mærke til at hans kone ikke var på listen endnu, så det vil Signe sige videre til programmøren. Når programmet engang bliver færdigt vil Aage selv kunne tilføje flere af hans venner og bekendte.

Konvoj karavanen kørte videre til næste aktivitet. Vi have tilmeldt os til aktiviteten volleyball, men havde også fået nogle tips fra det andet hold om at vi kunne varme op med....

...disse fluesmækkere og nogle balloner som den anden gruppe have efterladt ved Volleybanen. Det lød som om de andre have haft det sjovt og spillet både over og under nettet. Så vi var meget spændte!

Desværre var der nogle børn der havde leget med ballonerne, så vi fik ikke prøvet fluesmækker-ballon-volley opvarmningen denne gang, men Lone og Anni fik hurtigt instrueret i et boldspil. Vi lavede vores egne regler og kastede bolden tre gange til hold kammeraterne inden den skulle over på den anden side af nettet. Der blev rigtig gået til den i det bløde sand.

Derefter gik turen til Skovhaven, og Køkkenhaven hvor der står et skur vi kan benytte til vores motionsredskaber. I Dahliahaven glemte vi helt tiden og måtte skynde os tilbage til det andet hold der varmede op imens.
Det "blå hold" havde markeret banen og sig selv med blå bånd og Anni foreslog at vi hed “Team helt færdige". Men selvom vi var lidt trætte og færdige, blev der endnu engang gået til den, nu da vi alle var samlet igen. Vi spillede ultimate som er ligesom et boldspil bare med en frisbee hvor to hold skal score point i en zone. Der var heldigvis også plads på tilskuerbænken og udskiftebænken, hvor der blev grinet lige så meget som på banen.
Vi sluttede af og sagde tak for i dag. Signe og Maria inviterede i parken igen på fredag den 21. oktober, til dem har har lyst til at være med til at komme med forslag til steder, der er gode pausezoner og mødesteder. Henrik og Peter fra Konvoj vil også komme og vi vil bygge bænken med plads til lidt flere eller præmieskamlen. Signe vil medbringe en nyere version af programmet på de smarte telefoner. Vi glemte at tage et gruppebillede af alle der var med, så det må vi huske næste gang vi alle mødes fredag den 28.oktober, hvor vi igen håber at kunne byde velkommen til nogle nye ansigter!

De bedste solskinshilsner
Maria
på vegne af projektgruppen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar